Natural Dental Labor

Digitális labor

2018 tavaszán nyitottuk meg a Natural Dental Kft. új divíziójának telephelyét, Natural Dental Digital Lab. néven.

A már eddig is elérhető robottechnológiai szolgáltatásaink kibővített kínálatával várjuk meglévő és leendő ügyfeleinket egyaránt. Referencia laborunk a 21. század csúcstechnológiájával felszeret, ahol betekintést nyújtunk azokba az innovatív technológiai folyamatokba, amelyek a fogászati és fogtechnikai üzletág csúcstechnikáit jelentik napjainkban. Már régóta világossá vált számunkra, hogy a digitalizáció fejlődése teljesen megváltoztatja szakmánkat, ezért Magyarországon úttörőként élenjárunk a legújabb eljárások alkalmazásában és azok fejlesztésében egyaránt. A Cad/ Cam folyamatok segítségével az eddigi térbeli és időbeli korlátok szinte teljesen megszűnnek, ennek köszönhetően a világon bárhol együttműködő munkakapcsolatokat építhetünk ki fogorvos partnereinkkel és fogtechnikus kollegáinkkal egyaránt. A modern technológia alkalmazásával az eddig szinte megoldhatatlan indikációkra is biztonsággal és a legnagyobb precizitással lehet hatékony megoldásokat nyújtani. A robottechnológiára fejlesztett alapanyagok folyamatos fejlődése az esztétika pótlások területén is forradalmi újításokat tesz lehetővé számunkra. Ugyanakkor laborfilozófiánk továbbra is a régi, hiszen tudjuk, hogy az új módszerek csak akkor jelentenek jobbat is, ha  a technológia párosul a megfelelő szakértelemmel, a termelékenységgel és a gazdaságossággal egyaránt. Munkáinkra továbbra is  a csúcsminőség, esztétika és precizitás jellemző.

A Natural Dental Kft. kapacitásainak bővítése során CAD-CAM technológia alkalmazására képes gyártó berendezések kerültek beszerzésre. Az új technológia a jelenleg elérhető legmodernebb eljárások alkalmazását teszi lehetővé, amivel a különféle precíziós, egyedi eszközök, illetve a kezelések során felhasználásra kerülő egyedi implantátumok gyártása megvalósítható.

Az új eszközök lehetővé teszik számunkra új anyagok megmunkálását és új piacok megszerzését.

A CAD-CAM technológia alkalmazása során a munkafolyamat a munkadarab bescannelésével kezdődik, majd térben és 3 dimenzióban digitálisan megtervezzük a Dental Designer programmal. A gyártási folyamat harmadik lépéseként a marógéppel a megfelelő munkadarab kifaragásra kerül. A 3D nyomtató a bescannelendő munkaminta legmodernebb előállítási formája, amely elengedhetetlen a külföldről érkező Oralscannerrel levett digitális modellek készítésénél.